Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XXI)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Ceea ce pentru unii pare evident, pentru alții nu este chiar atât de evident. Iată de ce am considerat util să scriu această serie de articole.

Mulți creștini ar spune, de ce atâta pierdere de timp când „știm” că fenomenul OZN este de origine demonică? Această „știință” este mai mult o ideea preconcepută, care pierde din vedere detaliile. Până acum am discutat despre istoria civilizațiilor străvechi pierdute și despre zeii pogorâți din cer. În continuare vom discuta ce s-a întâmplat după apariția creștinismului.

Să ne întoarcem în urmă cu 2000 de ani. Creștinismul s-a răspândit în scurtă vreme în toată lumea cunoscută la acea vreme, fără ca pâgânismul să fie eliminat din societate. Au mai durat câteva secole până ce cultele păgâne au fost interzise în imperiul bizantin. Dar aceasta nu a însemnat că păgânismul a dispărut. Să ne reamintim de sectele gnostice care au încercat integrarea creștinismului în vechiul sistem de credințe păgâne. Ceea ce era la vremea aceea gnosticismul, este acum gândirea new age.

Chiar dacă marile biblioteci ale lumii antice au fost distruse, o mare parte din cunoașterea antică și vechea știință s-au păstrat până astăzi prin intermediul organizațiilor și societăților secrete oculte. Până astăzi, așa cum observau David Hatcherr Childress, John DeSalvo, Richard C. Hoagland, Mike Bara, Cris Putnam și Thomas Horn, anumite societățile secrete sunt interesate de vechile culte egiptene și babiloniene și de vechea știință. O lucrare ce merită studiată, și care ne ajută să înțelegem cum s-au transmis științele oculte până astăzi, este Istoria filosofiei oculte [11] scrisă de Alexandrian, la care am mai putea adăuga și alte lucrări, printre care amintim Occult Theocracy [6], de Lady Queensborough” și Secret Societies and Subversive Movements, de Nesta Webster[7].

Fără o privire de ansamblu asupra istoriei nu putem înțelege nimic din ceea ce se întâmplă astăzi și nici direcția în care ne îndreptăm. „Cine controlează trecutul, controlează viitorul”, spunea Orwell. El a reușit în mod genial să dezvăluie modul în care este condusă lumea. Stăpânii de astăzi ne prezintă trecutul în maniera în care să determine viitorul dorit de ei. Așadar, cine sunt adevărați stăpâni? Cei care scriu istoria.

Când cei mai mulți teologi nici nu vor să audă de ocultism, ce să mai vorbim de cunoașterea și înțelegerea influenței lui de-a lungul veacurilor asupra evoluției lumii. Am ajuns la concluzia că în cunoașterea gnosticismului stă cheia înțelegerii istoriei lumii. Cum poți să câștigi o luptă atâta vreme cât nu-ți cunoști dușmanul, sau chiar mai rău crezi că nu există? Vechiul ocultism și-a schimbat doar haina și ne este prezentat sub formă de știință exactă. Berdiaev avea dreptate atunci când afirma că „vechea magie s-a transformat pe nesimțite în tehnică modernă”. Dacă această afirmație era valabilă la începutul sec. XX, cu atât mai îndreptățită este astăzi. El afirma mai departe că „au apărut demult semnele și simtomele regenerării și lărgirii științei și tehnicii în direcția magică” [8]. Vechea baghetă magică a luat forma telecomenzii universale, globul de cristal, în care puteai să vezi la distanță, a fost înlocuit de ecranul de cristal al telefonului. Cu el nu numai că vezi și auzi la distanță, dar poți fi văzut și auzit. Calculatorul este o altă unealtă magică, ce depășește orice vis al vechilor magicieni. Ce magician își putea închipui că ar putea vreodată urmări și cunoaște toate mișcările unei persoane? Acum în fața noilor ecrane de cristal poți supraghevea întreaga lume? Ce rege nu și-ar fi dorit să-și poată urmări supușii? Acum acest lucru a devenit realitate.

S-a scris foarte puțin despre fenomenul OZN din perspectivă ortodoxă. Primul care a încercat acest lucru a fost Părintele Serafin Rose [9] , la începutul anilor ’80 ai secolului trecut, folosind literatura disponibilă la acea vreme [9]. Concluzia la care ajunge în final este aceea că fenomenul OZN are legătură cu manifestările demonice.

Bine, bine, sunt manifestări demonice, dar cum rămâne cu partea materială? Din mărturiile unor martori și foști ofițeri ai armatei americane aflăm că în 1947, lângă Roswell armata a cules rămășițele unei nave extraterestre și corpurile ocupanților. Armata americană a valorificat tehnologia descoperită în acea navă.[12][13]. Dar totul a fost ținut strict secret. Gen. Philip Corso identifică două motive principale pentru care fenomenul OZN a fost considerat strict secret, primul pentru a evita ca secretul deținerii de artefacte ET să ajungă în mâinile spionilor ruși, iar al doilea pentru a evita panica în rândul populației.[13]

În timpul cercetării acestui fenomen am constatat că sunt amestecate două aspecte principale: unul legat de aparițiile extraterestre (demonice) și altul legat de acțiuni pur terestre care simulează aparițile extraterestre. Mulți cercetători sunt de părere că există grupări secrete subterane, satanice, care dețin tehnologie extrem de avansată și care de multe decenii au creat forme de viață artificiale, programabile și care sunt folosite pentru a simula așa-zisele „răpiri” extraterestre[1][2].

De la Dr. Steven M. Greer, fondatorul Centrului pentru Studiul Inteligenței Extraterestre (CSETI), aflăm multe alte detalii interesante, legate de acest subiect. Conform mărturiilor sale, ET pot apărea atât în vis sau în viziuni cât și în materializări de diferite forme. Fenomenul are o legătură strânsă cu planul spiritual și planurile subtile de manifestare care cad sub simțuri. Există un război nevăzut între îngeri și demoni, cei din urmă prezentați ca entități ET.

Din informațiile prezentate transpare lupta pentru controlul omenirii de către forțe malefice, demonice, o lucrare ce se desfășoară de mii de ani. Ca și în trecut aceste forțe malefice se folosesc de tehnologie pentru a căpăta controlul asupra omenirii[4]. Din dezvăluirile făcute de diverși martori reiese că guvernul din umbră și chiar guvernele marilor puteri au avut și au legături cu aceste entități ET de la care primesc instrucțiuni privind orientarea politicii mondiale spre un control total și spre un guvern mondial [1][2][5][10]. De pildă, pe 28 iunie 2016 Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene vorbind în Parlamentul european despre BREXIT a spus:

„Să nu facem greșeli, cei care ne privesc de la distanță sunt îngrijorați. I-am întâlnit și am ascultat câțiva lideri de pe alte planete. Sunt foarte îngrijorați și se întreabă care va fi cursul UE.” [1]

Bibliografie

[1] Erich von Daniker, Zeii nu ne-au părăsit niciodată, Editura Lifestyl, București, 2018.
[2] Dr. Seteven M. Greer, Adevărul ascuns. Informații interzise, Editura Daksha, București, 2008.
[3] Richard C. Hoagland și Michael Bara, NASA. Istoria secretă, Editura Pro Editură și Tipografie, București, 2008.
[4] Texe Marss, Project L.U.C.I.D. – The Beast 666 Universal Human Control System, Living Truth Publishing, Austin, Texas, 1996.
[5] Cris Putnam & Thomas Horn, Exo Vaticana. Petrus Romanus. Project L.U.C.I.F.E.R. and the Vatican’s Astonishing for the Arrival of on Alien Savior, 2013.
[6] LADY Queenborough, Occult Theocrasy, Los Angeles, California, 1933.
[7] Nesta Webster, Secret Societies and Subversive Movements, Londra, 1924.
[8] N. Berdiaev, Sensul creației, Editura Humanitas, București, 1992.
[9] Pr. Serafim Rose, Ortodoxia și religia viitorului, Editura Cartea Ortodoxă, Galați, 2004.
[10] Emil Străinu, Generalul rus (KGB-FSB) Dimitrie Fonareff. Previziuni despre viitorul lumii și al României, Editura Prestige, București, 2017.
[11] ALEXANDRIAN, Istoria filosofiei oculte, Editura Humanitas, București, 1994.
[12] Col. Philip J. Corso, Dawn of a New Age [http://www.openminds.tv/pdf/ufo-files/DawnOfANewAge.pdf]
[13] Col. Philip J. Corso, The Day after Roswell, Pocket Books, 1998 [https://www.amazon.com/Day-After-Roswell-Philip-Corso/dp/067101756X]

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *