Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 9

ora 08.30
Am început a noua zi de post numai cu apă. M-am culcat pe la ora 0.30 și m-am sculat pe la ora 08.00. Mă simt un pic lipsit de energie, ca atunci când parcă ai vrea să mai dormi. Ieri am băut 4,5 litri de apă, iar până la această oră 0,9 litri de apă. Cam puțin. Greutatea este de 94,6 kg, cu 0,8 kg mai puțin. Tensiunea este 117/71, iar pulsul 69. Consumul mic de apă a dus la scăderea tensiunii și la o stare de moleșeală. Nu-i ceva neobișnuit sau necunoscut. Și când nu postești poți avea această stare. Amintesc mereu, tot secretul este să bei suficientă apă.

Voi începe activitatea cu audierea „Minutul cu Maxwell”, despre tragerea la răspundere ca principiu. Tragerea la răspundere este pentru persoana care vrea să devină mai bună.

„Oamenii care vor cu adevărat să devină mai buni, acceptă tragerea la răspundere. Și oamenii care nu vor să devină mai buni, nu vor să fie trași la răspundere. Pentru mine, și cred că și pentru tine, consider că este esențială.”

Al doilea cuvânt a fost despre singurătate.

„Permite singurătății tale să fie o perioadă de gândire, de reflecție, de rugăciune, de trecere în jurnal, de meditație. Permite-i să fie ceea ce îți conferă energie, combustibil, putere, ca atunci când revii printre oameni, vei fi mai bun decât ai fost înainte. Asta consider eu că este singurătatea. Este un loc în care mă retrag pentru a mă pregăti să revin către voi.”

Al treilea cuvânt a fost despre câștigarea încrederii.

„Nu te naști pur și simplu cu încrederea oamenilor. Trebuie să o câștigi și asta necesită timp. Încrederea este temelia tuturor relațiilor bune.”

Cum câștig încrederea?
1. Cuvintele mele și acțiunile mele sunt la fel.
2. Cred că sunt construite conturi de încredere când intenționezi ce este mai bun și faci ce este mai bun pentru oameni.

„Aliniază-ți cuvintele și comportamentul și apreciază oamenii.”

Interesante sfaturi și observații. Acceptă tragerea la răspundere, ca să devii mai bun. Fă-ți timp pentru a te retrage în singurătate, ca să te încarci de energie. Apoi câștigă încrederea oamenilor prin alinierea cuvintelor cu comportamentul. Asta îmi aduce aminte de cuvintele Mântuitorului de la Matei 5, 19: „Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor.”

În continuare mă voi apuca să lucrez la carte.

ora 17.58
Am lucrat până la 14.15 la carte, apoi am făcut o pauză până la această oră. M-am odihnit un pic. Am băut până la această oră 2,2 litri de apă. Încă nu mi-a revenit total energia.

ora 22.42
Lucrez la cartea de contabiliate. Între timp am făcut două mici pauze. Până la această oră am băut 4 litri de apă. Mă simt excelent! Am lucrat toată ziua la calculator și mușchii mi-au amorțit un pic. Ar fi trebuit să fac mai multă mișcare. Ziua a trecut repede. Când te iei cu lucrul nici nu știi când trece timpul. Nu am mai avut timp de meditație și de așternut în scris gănduri despre post și rugăciune. Mai am șase lecții de redactat și-mi doresc să le termin cât mai repede, ca până la sfârșitul lunii să termin de redacta, corectat și machetat cartea.

ora 23.23
Iată că s-a încheiat și a noua zi de post numai cu apă. Această perioadă a trecut mult mai liniștit decât la primul post de 40 de zile. Acum calea este bătătorită. Până la această oră am băut 4,5 litri de apă. Mă simt un pic obosit, în sensul că mușchii parcă îmi sunt amorțiți. Însă de lucrat pot lucra. Nu-mi mai este somn ca la amiază. Tensiunea este 120/71, iar pulsul 70. Astăzi nu prea am făcut mișcare am stat mai mult la calculator și poate că acesta este motivul pentru care îmi simt mușchii amorțiți. Am sperat să redactez două lecții astăzi, dar este mult de lucru. Voi continua lucrul până termin această lecție. Nu mai am chiar așa mult.

Dau slavă lui Dumnezeu că am încheiat cu bine și a noua zi de post numai cu apă. Foamea a dispărut din prima zi. Stau zilnic  la masă cu colegul meu fără nici un fel de probleme. Mâncarea este în fața mea, dar nu mă influențează cu nimic. Totul ține de minte. Când beau apă, îmi spun: „Toate mâncărurile de pe masă sunt aici, în paharul cu apă”. Diferența este în exterior, nu în interior. În afară sunt doar forme și culori, În interior construiești totul. Pare greu, dar nu este imposibil. În timpul postului te simți mult mai bine și mai ușor decât atunci când mănânci. Este o mare deosebire.

Vă las să meditați la aceste gânduri, iar eu mă întorc la lucru. Pe mâine!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Postul cu apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.